Duurzaamheid

Transport Vandijck gaat 100% voor duurzaam transport.

Hoe gaan wij voor duurzaam?

Euro 6

Bij transport Vandijck investeren we continu in de vernieuwing van ons wagenpark. Het merendeel van onze vloot voldoet aan de EURO 6-norm. 

Elektriciteit

Maar we hebben ook aandacht voor de Europese regelgeving omtrent de elektrificatie van vrachtvervoer over de weg. Als duurzaam familiebedrijf zullen we steeds kort op de bal spelen en de juiste investeringen maken om een moderne vloot te garanderen. Enkel zo kunnen we onze kwaliteit naar onze klanten toe handhaven. In het wagenpark voor onze bedienden hebben we reeds geïnvesteerd in laadpalen en elektrische personenwagens. 

HVO

HVO – Ofwel Hydrotreated Vegetable Oil – is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en kan de uitstoot van CO² tot 90% verminderen. Recent investeerden we in een eigen HVO-tank. 

Adblue

Daarnaast beschikken we ook over een AdBlue-tank. AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85% van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden) om te vormen tot water en stikstof.

LNG

LNG-voertuigen behoren eveneens tot onze vloot. Deze voertuigen rijden op aardgas ofwel LNG (Liquid Natural Gas) en doen het brandstofverbruik dalen met zo’n 15%.

Groupagezendingen

Door onze specialisatie in groupagezendingen kunnen we op een efficiënte manier deelladingen verzorgen. Zo helpen we onze klanten om haar ecologische voetafdruk te beperken. Dit vergt een sterke organisatie en planning, maar met ruim 60 jaar ervaring vormt dit geen probleem voor ons ervaren team.

Mixed - Plastic - paper

We stimuleren ons personeel om afval zoveel mogelijk te sorteren, zowel op onze bedrijvensite (in de magazijnen en kantoren) als bij onze chauffeurs onderweg. Zo willen we bijdragen aan een betere afvalverwerking. Dit lijkt misschien een kleine bijdrage, maar onderschat de positieve impact op het milieu hiervan niet.

Zonnepanelen

Naast een duurzaam wagenpark, willen we ook een groene opslagplaats verzekeren. Recent hebben we meer dan 1.000 vierkante meter zonnepanelen aangelegd zodat we het grootste deel van onze elektriciteit zelf kunnen opwekken. In de nabije toekomst blijven we investeren in de elektrificatie van de personenwagens en de bijbehorende oplaadpaal infrastructuur.

Waarom Transport Vandijck?

Modern Wagenpark

Opgeleide chauffeurs

Duurzame focus

Eigen werkplaats

Sterk in groupages

Nieuwste technologieën

Werken bij Transport Vandijck

Werken bij Transport Vandijck? Da’s dichtbij huis in een leuke sfeer werken voor interessante klanten. We hebben verschillende vacatures en bieden u een mooi carrièreperspectief en interessante voorwaarden.

Onze kernwaarden

Investeren in duurzaamheid

Als familiebedrijf zijn we ons bewust van onze impact op mens en maatschappij. Daarom nemen we uitgebreide maatregelen om zo duurzaam mogelijk uw goederen te transporteren. Als uw partner in transport trachten we om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo investeren we in de transportsector van morgen zodat we u nog decennialang kunnen ondersteunen.

arrow down

Meer dan 60 jaar ervaring

Met meer dan zes decennia ervaring in de transportsector, staat onze organisatie als een huis. Dat merkt u aan alle aspecten, van communicatie, organisatie tot het uiteindelijke transport. U hebt een persoonlijk aanspreekpunt waar u terecht kan met al uw vragen. Hebt u nood aan een partner met know-how en bakken ervaring in transport & logistiek? Dan zijn wij uw ideale partner.

arrow down

Klanten worden partners

We geloven in een relatie die verder gaat dan klant-leverancier. Logistiek is een belangrijke schakel binnen elk bedrijf. Daarom ambiëren we dan ook niets minder dan een volwaardige partner in deze waardeketen te zijn. Door meerwaarde te bieden aan u als klant en door als strategisch klankbord te fungeren, bouwen we samenwerkingen uit die voor de lange termijn zijn.

Scroll to Top